Deux bibliothèques #3 Two Bookcases

 
Les 12 tablettes avaient été précoupées avec la scie portative au tout début du projet.
 
The 12 shelves had been precut using the portable circular saw at the very beginning of the project.
 
 

 
Truc / Tip
 
Pour une performance accrue de la lame de scie, cette dernière doit être ajustée de façon à ce qu’une dent dépasse complètement de la pièce à couper, jusqu’au fond de la vallée. Ceci permettra à la poussière et aux brins de scie d’être évacués rapidement.
 
To get the ultimate performance from the saw blade, this late should be adjusted so a complete tooth will protrude from the board to be cut, down to the valley. This will allow for the dust and chips to be removed quickly.
 
 

 
La refente les tablettes en largeur.
 
Ripping the shelves to the desired width.
 
 

 
Notez que lorsque je n’utilise pas le protège lame, j’utilise TOUJOURS un couteau séparateur pour prévenir tout contre-coup.
 
Note that when I don’t use the blade guard, I ALWAYS use a splitter to prevent from any kickback.
 
 

 
Les 12 tablettes sont coupées en largeur et les rebuts serviront à d’autres projets.
 
The 12 shelves are now ripped to width and the scrap pieces will be used in other projects.
 
 

 
La coupe en longeur est facilitée par l’utilisation du guide de refente. Cette opération n’est sécuritaire que si la longueur de la pièce de bois n’a pas plus de trois fois la largeur de la pièce. Autrement il y aurait risque de contre-coup.
 
Cutting to length is easy using the rip fence. This operation is secure only if the board’s length is less than three times the width of the board. Otherwise there is possiblility of kickback.
 
 

 
Voici la dernière tablette coupée (et 12 rebuts à être utlilisés plus tard).
 
Here is the last cut shelf (and 12 scraps to be used later).
 
 
___________________________________________________________ 
Advertisement

Leave a Reply / Laissez une réponse

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: